Att ta förskolan in i 2000-talet

– Vad hände med prickarna då????
Det här är en bild från en friförskola, här arbetar vännen H. Vi var kollegor i kommunal verksamhet under många år. Osökt vandrade mina tankar till prickar  på golvet, sagostunder och flanellografer.

– Ska man ha ringsamtal ska man i alla fall sitta bekvämt sa H… och förresten välkommen in i 2000-talet ! och fick mig att känna mig stenåldersgammal och stockkonservativ.

Men bilden och samtalet väckte också funderingar kring vilka bilder vi har, hur vi förväntar oss att det ska se ut och hur det ska vara. Hur fast sitter traditioner och kulturer i våra väggar? Hur innovativa och kreativa är vi när vi planerar och tänker kring våra lärmiljöer? Väcker den här bilden direkt tanken aha det här är en förskolas rum för samling? Inte hos mig… men den väcker min nyfikenhet, vad är tanken, hur stödjer rummet, miljön barnets lärande och utveckling?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *