Vad en blogg kan betyda!

I förberedelseklassen går våra nyanlända elever. Det är egentligen inte en klass utan en särskild undervisningsgrupp. Alla eleverna är inskrivna i sin egen klass som de tillhör och ska gå i så fort deras kunskaper är tillräckliga för att följa den ordinarie undervisningen.

I förberedelseklassen finns det barn i olika åldrar, som kommer från olika delar av världen, som talar olika språk. Någon har gått i skolan länge och är jätteduktig, någon har aldrig haft möjligheten att gå i skolan, någon kan massor av matte och någon kan läsa, någon älskar djur och någon vill gärna leka.

På Kronan använder vi oss av ”att skriva sig till läsning” som metod för skriv- och läsinlärning, i förberedelseklassen använder de sig av att ”skriva sig till svenska”. De använder sig av datorer som skrivverktyg och de har en blogg tillsammans fbkkronan.skolbloggen.se. Bloggen ger motivation att erövra och utveckla språket, den ger lust och glädje i lärandet inte bara i skolan utan även hemma.

Det allra mest fantastiska med att blogga är att man skriver för en mottagare, det blir lärande på riktigt.  fbkkronanbloggen är ett bra exempel på detta. Inte bara föräldrar, släkt och vänner här i Sverige kan följa elevernas skolvardag utan bloggen når även till släktingar och vänner i hemländerna.

Eleverna och deras lärare gör ett fantastiskt jobb men jag vill också framhålla den här tjejen som visade hur man bloggar, och som stödjer och stöttar i allt vårt utvecklingsarbete som har med IKT att göra.

Vill ni läsa mera om fbkbloggen så kan ni göra det här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *