Rektor 2.0

För två år sedan myntade min rektorskollega begreppet Rektor 2.0. Det var i London i samband med den stora IT- och utbildningsmässan BETT. Vi var ganska nya kollegor då och jag var väldigt ny rektor. Det skedde som det mesta gör, utanför mässhallen. Vid ett rödljus utbrast hon ”jag ska bli rektor 2.0, jag ska bli en uppgraderad rektor.” Begreppet har följt med oss sedan dess och har blivit synonymt med ett nytt och uppgraderat ledarskap. Det handlar väldigt lite om IT och mer om att göra nytt, på nya sätt, att ha tydlig vision och tydliga målbilder. För att förändra elevernas lärmiljö måste vi förändra lärarnas och det startar i våra ledarhandlingarna. Våra pedagogiska konferenser och vårt utvecklingsarbete förändrades där och då och har utvecklats mycket sedan dess. Inte hade vi väl anat då att vi ett par år senare skulle berätta om vårt arbete för kommunens alla skolledare tillsammans med den golfande itpedagogen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *